;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  15º
 • REU
  15º
 • CAM
  15º
 • TOR
  15º
 • VEN
  15º

Les embarcacions tornen a passar per la desembocadura de l'Ebre

L'Ajuntament de Deltebre està esperant els resultats d´un estudi tècnic per decidir si draga la zona i habilita un canal de pas

Publicado: 16:29 - 12/11/2015


Les embarcacions de pesca i esportives del port fluvial de Deltebre tornen a passar des d’aquesta setmana per la desembocadura del riu Ebre. Tot i que continuen les acumulacions de sorra en diferents punts del riu, el retorn de la calma a la mar ha permès que els pescadors experts puguin passar per aquesta zona, però no sense problemes.

L’Ajuntament de Deltebre continua a l’espera dels resultats de la batimetria encarregada per determinar l’estat de la desembocadura i procedir a un dragatge d’urgència si fos necessari, segons explica al Diari l’alcalde del municipi, Lluís Soler.

Arran de l’última llevantada que va afectar el delta de l’Ebre a principis de la setmana passada, els pescadors de la Confraria de Deltebre i el Club Nàutic del port fluvial van reivindicar novament el dragatge de la desembocadura i la senyalització d’un canal de pas per tal de poder navegar entre el riu Ebre i el mar de forma segura; tot plegat, amb el suport del consistori.

«Actualment s’estan analitzant els resultats de l’estudi de camp per tal de veure com i on exactament s’hauria de dragar», explica Lluís Soler.

 

Al plenari

El ple ordinari de l’Ajuntament de Deltebre, aquest dimarts, preveu debatre i aprovar la carta que el consistori ha enviat a les diferents administracions competents en la desembocadura de l’Ebre per tal de refermar la demanda que cal una actuació estructural a la zona, que permeti el pas regular i segur de les embarcacions pesqueres i d’esbarjo.

Entre altres, la carta es va enviar a Costes de l’Estat, Costes de la Generalitat, Capitania Marítima i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

El port de Deltebre, l’únic fluvial de Catalunya, es va construir l’any 2003. Des de llavors, al municipi es demana una actuació que garanteixi la seva activitat durant tot l’any. I és que actualment, al voltant d’uns 60 dies a l’any l’activitat pesquera de la Confraria local queda aturada per la impossibilitat de pas per la desembocadura del riu Ebre, de manera que les barques s’han de desviar a altres ports, com el de l’Ampolla o les Cases d’Alcanar.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE BODAS