Más de Camp

La Bisbal inicia tràmits per tenir vigilància municipal

El grup del PSC destaca la necessitat del servei

Diari de Tarragona

Whatsapp
Fa uns anys es va crear una espècie de cos de vigilants però sense regularitzar.

Fa uns anys es va crear una espècie de cos de vigilants però sense regularitzar.

L’Ajuntament de La Bisbal del Penedès iniciarà l’elaboració d’un reglament del cos de vigilància que en reguli l’objecte, funcions, règim i col·laboracions d’aquest servei.

La proposta va ser del portaveu del grup municipal del PSC, a l’oposició, que va destacar «les necessitats que presenta el municipi en relació a la seguretat ciutadana i de circulació de trànsit».

Una situació motivada en part per «l’increment d’empadronaments al municipi del darrer any i que a dia d’avui es manté aquest creixement de la població».

Necessitat

La moció del PSC considera necessaria que al municipi hi hagi  un cos de vigilància municipal amb les funcions atribuïdes a la legislació vigent en matèria de policies locals.  En aquest sentit s’ha de començar a elaborar un reglament regulador.

El pasat agost l'Ajuntament ja va contractar vigilància privada per fer front al vandalisme i la inseguretat.

Lent

En tot cas seà un procés lent ja que a més de seleccionar al personal, aquest ha de passar per una formació a l'Escola de Policia.

En matèria de seguretat, l'Ajuntamet impulsa també la instal·lació de càmeres amb lector de matrícules a les entrades dels diferentes nuclis de població.

Fa uns anys en anteriors governs es va crear una espècie de vigilància, però que no estava regulada.

Temas

Comentarios

Lea También