Más de Camp

Rocafort de Queralt té Wifi gratuït al carrer gràcies a un projecte europeu

D’aquesta manera se soluciona el precari senyal de mòbil que hi ha ara i que sovint deixa els usuaris sense servei

JÚLIA GIRIBETS

Whatsapp
La plaça de l’església és un dels punts on ja funciona el nou Wifi del poble. FOTO: J.G.

La plaça de l’església és un dels punts on ja funciona el nou Wifi del poble. FOTO: J.G.

El municipi de Rocafort de Queralt, a la Conca de Barberà, ha començat la instal·lació d’una xarxa de punts de connexió Wifi gratuïts en diferents punts del municipi. De moment, s’ha començat per la plaça de l’església, que ja funciona, i al llarg dels propers dies se seguirà amb el procés per completar els 11 punts que hi ha previstos. D’aquesta manera, el municipi guanya en qualitat pel que fa a les comunicacions, ja que el senyal de mòbil que arriba actualment és força precari i deixa sense servei els usuaris molt sovint.

Rocafort de Queralt va ser seleccionat, juntament amb altres pobles de Cataunya, com a beneficiari d’un projecte que la Unió Europea va engegar fa dos anys i que consistia en una subvenció de 15.000 euros per a aquesta instal·lació de punts Wifi. De la Conca de Barberà, tan sols Rocafort i Montblanc van poder accedir a aquest programa.

«És una iniciativa importantíssima pel poble, ja que és un al·licient més per a viure aquí», explica al Diari l’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca. «Oferim una ruralitat amb tots els serveis i per a nosaltres era important accedir a projectes com aquest», diu. Rocafort de Queralt és un micropoble de la comarca que, com passa en molts indrets, està patint el fenomen del despoblament rural i iniciatives com aquesta es presenten com apunt a favor per a tenir serveis propis pel que fa a la tecnologia.

El procés per a assolir aquests punts Wifi, però, no ha estat fàcil ni breu, ja que hi ha hagut complicacions pel que fa a la part tècnica i s’ha hagut de canviar d’empresa pel que fa a la instal·lació, «per això s’ha allargat tot tant des del moment en que vam ser escollits», assegura l’alcalde. Aprofitant que es feia aquest projecte, l’empresa que l’ha dut a terme també ha instal·lat fibra òptica al poble.

«És un pas important, tenint en compte que habitualment només tenim senyal de 3G i un cop cada dos mesos perdem el precari senyal de mòbil que hi ha i ens estem tota una setmana sense poder fer trucades», assegura l’alcalde de Rocafort de Queralt.

Aquests punts també solucionaran un veritable problema que pateixen molts usuaris amb la telefonia mòbil, ja que permetran que es pugui trucar a través d’aplicacions d’internet a peu de carrer per si torna a haver-hi alguna avaria, com les que esmenta l’alcalde.

«Intentem buscar la qualitat de vida al poble i volíem que aquesta instal·lació tirés endavant», diu Roca. El punt Wifi de la plaça de l’església és el primer i únic que ha entrat en funcionament de moment a tot el poble, però els propers dies quedaran operatius la resta de punts, segons s’ha previst. «Els posarem en llocs com places, el local cultural, el casal d’avis, l’Ajuntament, la piscina, la pista poliesportiva i també els farem servir per poder monitoritzar consums d’aigua i instal·lacions de subministrament municipal», afirma Marc Roca.

Temas

  • Comunicacions
  • Rocafort de Queralt
  • wifi

Comentarios

Lea También