;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  15º
 • REU
  15º
 • CAM
  15º
 • TOR
  15º
 • VEN
  15º

I per tancar una temporada brillant... el pilar de set amb folre!

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau descarreguen l'espadat de set en el seu primer intent

Publicado: 09:35 - 07/11/2016


Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han posat el millor punt final possible a una temporada que ja de per si estava sent espectacular. A la III Trobada de Colles del Sud de Vila-seca, que va aplegar nou agrupacions castelleres del sud de la demarcació, els de la camisa verda van descarregar el seu primer pilar de set amb folre de la història, que era la primera vegada en què l’intentaven a plaça.

Els de Sant Pere i Sant Pau prèviament havien descarregat un dos de set novament de postal, el dotzè que completen aquesta temporada, seguit d’un tres de vuit en què els de la camisa verda han demostrat que el tenen completament dominat. Han tancat una tercera ronda de tràmit amb el cinc de set.

A la ronda de pilars arribava l’hora de la veritat, era el moment més esperat des de feia mesos i moltes setmanes de feina a assaig. I si no fos perquè per tots els assistents, tant aficionats com castellers presents a plaça, era sabut que era la primera vegada que provaven l’espadat de set, qualsevol s’hagués aventurat a afirmar sense embuts que ja en portaven uns quants al sarró. El treball del folre va ser impecable, així com la defensa del pilar, que, llevat en el moment en què l’enxaneta començava a emprendre el descens, no va patir en excés. Un cop descarregat, la concentració i l’esforç per part dels membres de la pinya i del folre va donar pas a l’eufòria i a les llàgrimes d’emoció, i és que no era per menys, acabaven d’assolir el seu primer castell amb folre, un pilar de set que no està a l’abast de totes les colles de vuit i de nou.

Aquest 2016, a part del pilar, també ha estat l’any de la clàssica de vuit. Tot i les adversitats a què David Lobo i la resta de membres de la tècnica van haver de fer front, tant a Santa Tecla com el Concurs, els de Sant Pere i Sant Pau han exemplificat un model de treball que, números a part, ha consistit simplement a treballar molt a assaig, i el pde7f n’és un exemple. La sensació per a molts és que aquest auge dels de la camisa verda, només ha fet que començar.

Altafulla carrega el 4de7a

Ahir al migdia va tenir lloc la diada de la Festa Major de Sant Martí, a la plaça del Pou d’Altafulla. La formació local hi va tenir un paper destacat, carregant el quatre de set amb agulla, una estructura que no completaven des del juliol del 2012 a la diada de festa major dels Pallaresos. Els Xiquets de Tarragona van dur-hi el tres de vuit, i els Xicots van descarregar un quatre de vuit amb quatre dones al pis de terços.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE CASTELLS