Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Generalitat convoca ajuts per a recuperar sòls contaminats

Les subvencions, que atorga l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), es destinen a administracions públiques

Diari de Tarragona

Whatsapp
Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya

Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC), del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha obert una convocatòria, per valor total d’un milió d’euros, per ajuts per a recuperar sòls contaminats.

Les subvencions estan destinades a les administracions públiques per a la investigació i recuperació de sòls de la seva propietat que es veuen afectats per indicis de contaminacions puntuals o per abocaments de residus industrials per causant desconegut. L'import total màxim estimatiu és d'un milió d'euros, distribuït en dues línies d’actuació. Una, de 800.000 euros, destinada a sòls contaminats, i l’altra, de 200.000 euros, per a la recuperació d'espais amb abocaments incontrolats de residus industrials.

A més del seu objectiu específic, aquesta convocatòria de subvencions permet incentivar la recuperació de l'economia i l'activitat de les empreses del sector, atès el context derivat de la pandèmia de la Covid-19.

El finançament d’aquesta convocatòria prové del cànon sobre la deposició controlada dels residus industrials. Aquest cànon és un impost ecològic que incentiva un comportament més respectuós amb el medi ambient i impulsa mesures de minimització i de valorització material dels residus. En aquest cas, l’ARC destinarà fons de l’impost a remeiar els sòls que puguin haver estat afectats per una gestió inadequada d’activitats industrials.

Temas

Comentarios

Lea También