;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  17º
 • REU
  17º
 • CAM
  17º
 • TOR
  17º
 • VEN
  17º

Montblanc

La Setmana Medieval de Montblanc enceta avui l'edició dels seus 30 anys

Fins al dia 1 de maig s'espera una festa multitudinària, amb la mirada posada en l'estrena del nou drac, un dels més grans de Catalunya, i més espectacles teatrals i musicals

Publicado: 04:00 - 21/04/2017


La 30a Setmana Medieval de Montblanc va presentar ahir les principals novetats de la festa, que comença avui i es tancarà el pròxim 1 de maig, organitzada per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. L’accelerada venda d’entrades dels espectacles de pagament per avançat, així com la coincidència de la diada de Sant Jordi en diumenge, fan esperar una assistència multitudinària de visitants.

Enguany, un dels principals reclams és l’estrena del nou drac de l’Associació Medieval, que apareixerà exclusivament a la Representació de la Llegenda de Sant Jordi el 22 d’abril al Foradot, la part més alta de la muralla del segle XIV.

Confeccionat per quatre empreses catalanes especialitzades, la nova bèstia festiva és un dels dracs més grans de Catalunya: mesura 8,5 metres de longitud i 4 metres d’alçada. Compta amb un sistema articulat a les cames que fa que es moguin mentre avança, portat per dues persones. Inspirat en saures reals, el cos és articulat per tal d’augmentar-ne la sensació de realisme.

Joan López, president de l’Associació Medieval, va assenyalar que «el nou drac, que vam presentar el passat 11 de març, ja és una icona i s’ha generat una gran expectació per veure’n l’encaix en la Llegenda. La mostra és que les entrades per la primera de les representacions s’han esgotat, per primer cop, tres dies abans de l’espectacle. I calculem que dissabte al matí ja les haurem venut totes».


Renovació de la Llegenda
El nou drac és la culminació del projecte de renovació d’aquest espectacle, iniciat ara fa quatre anys, amb la incorporació de projeccions sobre la muralla, entre altres novetats.

També es van esgotar ràpidament els tiquets per assistir al Sopar Medieval, que enguany bat el rècord amb 400 assistents.

La Setmana Medieval s’enceta avui al matí, amb una visita de la família reial a les escoles de la vila. El tret de sortida oficial serà el pregó, a les 18.30 hores, a càrrec de l’actriu i presentadora Txe Arana.

26 espectacles de petit format

L’Associació Medieval aposta enguany per l’increment dels espectacles de petit format. Així, al llarg dels dos caps de setmana, es programen 26 actes de petit format, de producció pròpia i també a càrrec de companyies que adapten els seus espectacles.
Al seu costat, els espectacles de gran format consolidats com la Llegenda, la Dracum Nocte i el Torneig Medieval Nocturn, recuperat l’any passat, als quals assisteixen milers de persones.
El teatre, i especialment, la música en directe en indrets amb petits aforaments, augmenten el pes en el programa. És el cas d’espectacles nous com
Jueva de Tortosa o Trobairitz, per exemple. Després de la reeixida experiència de l’any passat amb l’espectacle infantil de la Llegenda, que va exhaurir entrades, també creix el nombre dels espectacles infantils, com ara La princesa i el pèsol o La Llegenda amb titelles humans.
Les Nits Malignes compleixen 10 anys i l’Associació Medieval ho celebra amb dues nits de grans concerts al pavelló del Casal Montblanquí. Hi tocaran bandes de rock, folk metal i punk: demà tocaran Saurom i Ebri Knight, i aquest dissabte, Gatillazo i Fiando Temas.
D’altra banda, en una vila totalment ambientada en l’edat mitjana, als carrers i places del nucli històric el mercat d’artesania aplegarà 120 paradistes. Una quinzena de cellers de la DO Conca de Barberà oferiran la possibilitat de tastar els seus productes al mercat de vins i caves.

ETIQUETAS: Montblanc, Sant Jordi


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE COMARQUES