S'inaugura el nou bus urbà de Vila-seca que connecta els tres nuclis de la localitat

El servei compta amb un autocar que fa 27 parades entre la Plana, Vila-seca i la Pineda

ACN

Whatsapp
El servei compta amb un autocar que fa 27 parades entre la Plana, Vila-seca i la Pineda. Foto: ACN

El servei compta amb un autocar que fa 27 parades entre la Plana, Vila-seca i la Pineda. Foto: ACN

Vila-seca ha inaugurat aquest dijous el nou servei de bus urbà, que ja es troba en funcionament des de l'1 de juliol. La principal característica és que connecta els tres nuclis de la localitat -Vila-seca, la Pineda i la Plana- a través de 27 parades i quatre línies. De moment només comptarà amb un únic aparell, que farà trajectes cada dia des de quarts de set del matí fins gairebé la una de la matinada. El servei està operat per l'empresa Plana i els preus dels bitllets s'han integrat als de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona. L'alcalde de la ciutat, Pere Segura, s'ha felicitat per la iniciativa i ha destacat que "és un esforç molt gran pel municipi" arrencar el projecte.

En la inauguració, el consistori, el departament de Terriori i Sostenibilitat i l'ATM han signat un conveni de col·laboració. L'autocar funcionarà cada dia, excepte els festius d'entre setmana en temporada baixa. En temporada alta, de març a novembre, farà divuit expedicions diàries entre Vila-seca i la Pineda, i onze a la Plana. En temporada baixa, en farà tretze de dilluns a divendres a la Pineda i vuit a la Plana. Dissabtes i festius, en canvi, seran vuit i tres, respectivament. "El transport públic no és obligatori en ciutats de menys de 50.000 habitants, i Vila-seca en té 23.000", ha assenyalat Segura.

En la seva opinió, el bus "articula la ciutat i li dona fortalesa". "El transport públic per nosaltres no és només un tema de viabilitat i sostenibilitat, sinó que també és igualtat d'oportunitats i serveis", ha afegit. A més, ha indicat que el consistori té la voluntat és que en un futur proper sigui pràcticament gratuït i ha deixat la porta oberta a reforçar el servei més endavant.

Pel batlle, amb aquest servei Vila-seca es reforça en l'àmbit del transport públic i ha destacat també l'increment de trens que passen per la ciutat arran de la posada en marxa del nou tram del corredor mediterrani.

Aquest aspecte també ha estat valorat pel secretari d'Infraestructures i Mobilitat del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Isidre Gavín. "Amb aquest servei hi ha un enfortiment de la centralitat de Vila-seca", ha dit. A més, ha considerat que el bus suposa "una gran oportunitat per la gent de Vila-seca i que donarà qualitat de vida a tothom".

Millores en les freqüències ferroviàries cap a Barcelona

Gavín també ha comentat que la Generalitat manté converses amb Adif i Renfe per incrementar les freqüències del servei ferroviari que connecta el Camp de Tarragona amb Barcelona. "Des de la Generalitat ens va deixar insatisfets els que es va posar en marxa de manera unilateral", ha recordat en referència als horaris que van entrar en vigor amb el funcionament del tram del corredor mediterrani. I ha afegit: "No pararem fins que aquest territori tingui una bona oferta de transport". Finalment, ha afirmat que "hi haurà noves millores a curt termini".

Pel que fa al tren-tramvia del Camp de Tarragona, Gavín ha assegurat que continua endavant. "Vam adjudicar l'estudi informatiu i d'impacte ambiental entre Cambrils i Tarragona i els estudis s'estan realitzant", ha assegurat, i ha remarcat que confia en que estiguin enllestits "de cara a la tardor".

Comentarios

Lea También