;
.

Este sitio web puede utilizar alguans "cookies" para mejorar su experiencia de anvegación Por favor, antes de continuar con su navegación por nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

aceptar
DIARI de Tarragona

Diari de Tarragona

Toda la actualidad de Tarragona

 • TGN
  15º
 • REU
  15º
 • CAM
  15º
 • TOR
  15º
 • VEN
  15º

agricultura

La inundació dels camps inicia una nova campanya de l'arròs al Delta

El sector està pendent dels resultats de la sembra en sec, com a eina de lluita contra la plaga del caragol poma

Publicado: 20:49 - 20/04/2017


La solta de l’aigua procedent dels canals, per inundar els primers camps dels marges dret i esquerre, ha donat el tret de sortida a la campanya de l’arròs al delta de l’Ebre. La inundació ha arrencat pel terme d’Amposta (fins al camí del Pas) i Sant Jaume d’Enveja, i donarà pas en unes setmanes a la sembra del cereal.

Els arrossaires miren amb optimisme aquesta nova campanya, tot i que pendents un any més de la plaga del caragol poma. En aquest sentit, el sector té esperances en la nova tècnica de la sembra en sec, que ja s’ha posat en pràctica en unes 2.000 del total de 21.000 hectàrees d’arrossars del Delta i que es veu com una potencial eina efectiva contra la plaga. «Enguany en podrem veure els resultats, però sembla una bona manera de fer front al caragol poma, ja que els tractaments amb saponina tenen un cost molt elevat per al pagès», explica al Diari Rafel Verdiell, arrossaire i responsable de Sectors Agrícoles del sindicat Unió de Pagesos.

Els primers exemplars de caragol poma encara no s’han deixat veure. Durant l’hivern els adults que sobreviuen s’amaguen sota terra, i és amb l’arribada del bon temps i la inundació dels camps quan tornen a la superfície i comencen a reproduir-se, escampant els ous o tradicionals postes de color rosa a partir del mes de maig. La plaga és un maldecap sobretot pel marge esquerre del Delta, on es va detectar per primer cop a l’any 2009, mentre que al dret es troba més controlada.

El sector es mostra optimista davant d’aquesta nova campanya, pels preus estables de l’arròs a nivell internacional. «Però és gràcies als ajuts que rebem que aquest conreu és encara rendible per al pagès», detalla Verdiell, tot i recordar que s’han retallat fins a un 20 per cent els ajuts agroambientals.


comments powered by Disqus

MÁS NOTICIAS DE EBRE