Amposta incrementa les mesures de control per evitar més contagis

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra realitzaran controls al carrer i a les terrasses dels bars

Roser Regolf

Whatsapp
Imatge d'arxiu del mercat extraordinari organitzat a Amposta. Foto: J.Revillas

Imatge d'arxiu del mercat extraordinari organitzat a Amposta. Foto: J.Revillas

L’Ajuntament d’Amposta intensificarà les mesures de control i prevenció per evitar nous contagis. Així ho han confirmat des del consistori davant l’increment de casos positius a la ciutat, pel qual la Policia Local, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, efectuarà més controls al carrer per assegurar que tothom porta la mascareta i que als negocis es respecten totes les mesures de seguretat.

«Ens veiem en l’obligació de posar molt d’èmfasi amb la necessitat que totes i tots extremem les mesures de seguretat, en especial en aquelles activitats que fem a l’àmbit privat», deia l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. «Si bé els últims set dies hem tingut 25 positius, tots han estat produïts en l’àmbit familiar, hi ha brots familiars amb 9 casos i 4 casos. Si no frenem la repuntada, ens veurem obligats a suspendre qualsevol mena d’activitat, tant les públiques com les privades, fins i tot hem posat sobre la taula suspendre les terrasses dels bars o el mercat ambulant dels dimarts», reblava Tomàs. Tot i l’increment de la vigilància perquè es compleixin les mesures, Tomàs afirmava que «si aquestes no es compleixen i els casos ens continuen arribant, ens veurem obligats a prendre mesures més estrictes».

Amb el control policial al carrer, els agents sancionaran a les persones que no porten mascareta i vigilaran les aglomeracions; intensificant també les mesures a tots els actes culturals; i incrementant la desinfecció dels espais públics. A banda, també s’engegarà una campanya de comunicació per conscienciar la ciutadania de la necessitat de seguir les mesures de seguretat en totes les activitats d’àmbit privat, una dirigida especialment al jovent i una altra, conjuntament amb la restauració.

Bars i terrasses
Un dels llocs on s’incrementarà la vigilància és a les terrasses dels bars, on es controlarà que es compleixin les normes de prevenció. «No té sentit que nosaltres hàgim de suspendre els actes culturals, que es realitzen en completa seguretat, amb control d’aforament, neteja de mans en entrar i distància de seguretat, i després tinguem terrasses sense mesures de seguretat», deia l’alcalde, afegint que «si ens veiem obligats a suspendre els actes culturals, també ens veurem obligats a suspendre les activitats que suposin convivència de gent». Per això, Tomàs avançava que demanaran la col·laboració de restaurants, bars i cafeteries de la ciutat.

Comentarios

Lea También