Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Ebre

Els Bombers de Tortosa demanen una sortida ràpida per a les emergències

VÍDEO. Les retencions a la plaça Corona d’Aragó i la barrera que separa els sentits de la C-12 endarrereixen les seues sortides

M. PALLÁS

Whatsapp
Imatge del parc de Bombers de Tortosa just a la vora de la C-12 o Eix de l’Ebre. FOTO: JOAN REVILLAS

Imatge del parc de Bombers de Tortosa just a la vora de la C-12 o Eix de l’Ebre. FOTO: JOAN REVILLAS

Els Bombers de Tortosa han fet públic un vídeo a Twitter per exigir mesures després de trigar gairebé 10 minuts en superar la retenció de vehicles que s’havia format a la plaça Corona d’Aragó, quan sortien d’emergència. És freqüent trobar als semàfors d’aquesta plaça llargues cues de vehicles.

Cal dir, no obstant, que en el moment del vídeo la cruïlla de Quatre Camins estava parcialment tancada al trànsit, ja que l’avinguda Ports de Caro, en direcció a Roquetes, estava ocupada per la celebració de la Gran Fondo SB Hotels Terres de l’Ebre. Però en qualsevol cas aquesta és una vella reivindicació del cos, que fa 10 anys que demana solucions per poder sortir ràpidament del parc de Bombers en cas d’emergència.

«Sortida amb 10 minuts de retenció a la rotonda del Corona. Hauríem de començar a buscar solucions per als serveis d’emergència», afirma el missatge dels Bombers de Tortosa.

La problemàtica dels Bombers de Tortosa és complexa. El parc es troba a la C-12, a tocar de l’eix de l’Ebre, però en cas d’haver de dirigir-se en direcció Jesús-Xerta, els vehicles obligatòriament han d’anar a girar de sentit a la rotonda de la plaça Corona d’Aragó, ja que entre els dos sentits de la marxa de la C-12 hi ha una barrera de formigó de mig metre d’alçada.

Aquesta barrera es va construir per evitar els xocs frontals en aquest tram, i també per tal d’impedir que els vianants puguen creuar la carretera per accedir al centre comercial que hi ha als afores de la ciutat.

D’altra banda, en cas d’anar en sentit Amposta, els Bombers sovint es troben amb retencions al semàfor d’aquesta plaça, amb molt de trànsit especialment als mesos d’estiu, amb vehicles que es dirigeixen de l’interior de l’Ebre i l’Aragó cap als municipis costaners.

A més a més, en aquesta via no hi ha prou espai com perquè els vehicles dels Bombers puguen circular entre la resta de vehicles, com s’acostuma a veure.

«El cert és que aquest parc té molt mala sortida», expliquen al Diari fonts dels Bombers de Tortosa.

«Aquesta és una vella reivindicació, donat que no tenim una sortida pròpia. Fa molts anys que es demana, i fins i tot hem fet peticions formals i de moment res de res», expressen.

Els Bombers expliquen que dos bones mesures per solucionar aquesta problemàtica passarien per aixecar un tros de la barrera que separa els dos sentits de la marca, just davant del Parc de Bombers (així podrien accedir directament cap a Jesús), i disposar d’un comandament per controlar els semàfors, tant el de la plaça com el que hi ha a l’entrada de Jesús.

«Posaríem el semàfor en verd per poder passar ràpidament. És habitual que els Bombers puguen controlar el trànsit en aquestes situacions o en carrers molt transitats», expressen.

Cal recordar que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat invertirà 800.000 euros en la substitució de l’actual cruïlla semafòrica de la carretera C-12, a l’accés al nucli de Jesús, per una rotonda i un vial paral·lel d’un quilòmetre, aproximadament. L’execució arrencarà en breu i la mesura també podrà beneficiar el cos de Bombers.

Temas

Comentarios

Lea También