Más de Ebre

En marxa una Comissió de Turisme Nàutic a la Ràpita

Impulsada del Parc Natural del Delta i l’Estació Nàutica de la Ràpita

REDACCIÓ

Whatsapp
Caiacs a la badia dels Alfacs, davant les Salines de la Trinitat.  FOTO: JOAN REVILLAS

Caiacs a la badia dels Alfacs, davant les Salines de la Trinitat. FOTO: JOAN REVILLAS

L’Estació Nàutica de la Ràpita i el Parc Natural impulsen la Comissió del Turisme Nàutic del Delta de l’Ebre, en el marc la Carta Europea de turisme sostenible (CETS)del Parc Natural del Delta de l’Ebre. L’alcalde rapitenc, Josep Caparrós, mostra el seu agraïment al Parc Natural per «treballar i facilitar la coordinació entre les administracions i els empresaris per desenvolupar el turisme nàutic» i exposa que «és un orgull liderar un projecte destinat a millorar i conservar els espais naturals mitjançant estratègies de turisme sostenible nàutic».

En l’apartat 4.7 de la carta europea de turisme sostenible s’estableix la importància de potenciar el turisme nàutic i per això, des del Parc Natural del Delta de l’Ebre, i amb el suport i lideratge d’aquesta comissió per part de l’Estació Nàutica de la Ràpita, es treballarà per millorar la sostenibilitat, promoure les activitats nàutiques i conscienciar de la importància de la conservació marina. La Comissió del Turisme Nàutic del Delta de l’Ebre pretén fer tasques de conscienciació ambiental, elaborar i difondre bones pràctiques per fer compatibles l’ús turístic i la preservació del medi, lluitar contra l’intrusisme i en general, que el turisme nàutic pugui seguir desenvolupant-se d’una forma sostenible al Parc Natural del Delta.

Un dels principals objectius de la comissió és impulsar la col·laboració d’entitats i empreses per posar en marxa un grup de treball per avaluar i fer un seguiment continu de les actuacions que s’han d’engegar. El president de l’Estació Nàutica, Joan Barberà, destaca que «cal integrar el turisme nàutic al Parc Natural perquè tots sortim guanyant». Barberà afegeix que «l’acció empresarial és essencial per ajudar a protegir els espais naturals i nosaltres som els primers interessats en què es participi en la conservació».

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha estat reconegut des del 2007 en la CETS, acreditat per la Comissió Europea com a destinació EDEN, d’excel·lència i qualitat, i el conjunt de les Terres de l’Ebre forma part del top 100 de destinacions sostenibles. «Per aquest motiu cal seguir treballant en el desenvolupament del turisme sostenible, i l’impuls d’activitats que permetin gaudir dels espais naturals, i alhora conservar els seus valors», remarquen des de la Ràpita.

Comentarios

Lea También