Nou brot de coronavirus a Padesa, ara a l'escorxador d'Amposta amb 63 positius

Se suma al del centre de producció de l'empresa avícola a Roquetes, que des del mes de setembre acumula uns 270 casos entre treballadors i contactes 

M. M.

Whatsapp
Instal·lacions de Padesa a Amposta. Foto: Joan Revillas

Instal·lacions de Padesa a Amposta. Foto: Joan Revillas

El Departament de Salut confirma un nou brot de Covid-19 a l'empresa de producció avícola Padesa, ara al centre de producció d'Amposta. 

Durant aquesta setmana, s’han detectat dos positius a partir dels quals l’empresa va realitzar de forma immediata dos cribratges: el dijous i el divendres a 100 i a 163 treballadors respectivament. Aquests dos cribratges han donat un resultat de 63 positius dels quals 51 resten per realitzar una prova serològica per tal de determinar si es tracta d’infeccions actives o d’infeccions passades.

A més, la resta de treballadors de la planta de producció d’Amposta, als quals encara no se’ls ha realitzat la PCR, es cribraran a partir de dilluns per tal de detectar si hi ha cap més positiu asimptomàtic.

El centre de producció d’aquest escorxador d’Amposta té una plantilla de 395 treballadors. L’empresa i Salut confirmen que, tant a la planta de Roquetes com a la d’Amposta s’han intensificat totes les mesures de prevenció exigides per les autoritats sanitàries.

A hores d’ara tant els positius com els contactes estrets es mantenen en quarantena durant 10 dies. En total 186 treballadors entre el 2 primers positius, els 12 positius del primer cribratge, els 9 contactes estrets d’aquests i els 163 treballadors cribrats el divendres, segons informa la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre.

Responsables del govern de la Generalitat, el Departament de Salut, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, l’Agència de Salut Pública de les Terres de l’Ebre, dels Serveis Territorials de Treball i de l’empresa Padesa i l’Ajuntament d’Amposta han mantingut una reunió dissabte a la tarda per tal d’abordar les accions a realitzar a la planta de producció de l’escorxador d’Amposta.

Aquest brot se suma al que des de mitjans del mes de setembre ha afectat la planta de producció de l'empresa a Roquetes, al Baix Ebre, i que ha acumulat uns 270 casos, majoritàriament treballadors però també alguns contactes i familiars.

Temas

Comentarios

Lea También