Más de Opinión

Un Govern que s'ha oblidat del sector turístic

Amb l’estratègia actual, correm el risc de fer-nos cada cop més «petits», menys visibles... perdre l’atractiu que tanta feina ha costat aconseguir

Berni Álvarez

Whatsapp
Un Govern que s'ha oblidat del sector turístic

Un Govern que s'ha oblidat del sector turístic

No hi ha cap mena de dubte que Tarragona ha estat, és i serà una ciutat amb un encant i una atracció molt especial, capaç de conjugar diferents tipus de turisme… de proximitat, internacional, gastronòmic, lúdic, de platja, i sobretot històric.

En el passat, Tarragona no estava enfocada, ni tenia desenvolupada les  múltiples possibilitats turístiques que podíem oferir com a ciutat. Ens trobàvem davant d’un model pràcticament únic (el conegut turisme de platja), que no era segurament el que millor definia tot el nostre potencial carregat d’història i meravelles culturals. Però, gràcies a la feina de molts professionals, així com el nomenament de Tarragona com a Ciutat Patrimoni de la Humanitat,  l’obertura de la ciutat al mar i el fet d’haver sabut «vendre» a l’exterior tot el ventall de les nostres riqueses culturals, històriques i lúdiques, ens han situat al mapa com una de les millors destinacions turístiques, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional.

Des que vam fer aquest canvi d’enfocament i perspectiva, hem anat donant passes endavant molt importants i, com a capital de província que som, hem aconseguit un posicionament fort. Però també és veritat que encara ens queda un llarg camí per recórrer i tenim importants marges de millora. 

És evident que necessitem incrementar l’oferta de places hoteleres, augmentar les campanyes de promoció, millorar espais, atraure el turisme de qualitat, desenvolupar estratègies de «desestacionament» turístic... No podem negar que l’actual pandèmia mundial ha deixat molt malmès el sector per raons evidents i sovint de difícil solució. Però davant d’aquesta situació, que afecta tan directament a un dels sectors més importants de la nostra ciutat, ens trobem a un govern municipal que ha optat per la inacció i la manca de lideratge. Ja fa gairebé un any que el Patronat Municipal de Turisme es troba sense gerent. Sí, sense gerent. Sense ningú que, en un dels moments més delicats que hem patit mai, gestioni, dirigeixi i planifiqui el sector turístic de Tarragona.

Es pot apostar per un model o per un altre, però està clar que has de tenir un director d’orquestra per arribar allà on la Conselleria de Turisme no arribi. Un responsable que treballi de forma anticipada i planificada per dissenyar el millor futur per aquest sector. Si a més sumem, que als nous pressupostos, la partida de Turisme baixa més de 200 mil euros, crec que és més que evident,  que apostar per un dels motors econòmics d’aquesta ciutat, no és una prioritat per l’actual equip de govern. Tots tenim clar i esperem, que amb la vacuna i el pas del temps, la reactivació econòmica serà un fet.

És per això que hem d’estar preparats per aixecar la ciutat a tots els nivells. Parlem de potenciar el desenvolupament de l’activitat, d’incentivar la recuperació de llocs de treball i de planificar la recuperació i creixement de tots els sectors vinculats al turisme que són essencials per Tarragona. Parlem doncs, de l’hostaleria, del petit comerç, del turisme i de tants altres treballadors i treballadores vinculats de manera directa o indirecta al sector. Així doncs, sembla evident que l’enfocament hauria de ser totalment contrari al que ens proposen. Si no apostem pel turisme, no destinem els recursos necessaris i ni tan sols ens preocupem per buscar un gerent que lideri la situació a curt, mitjà i llarg termini... acabarem perdent una de les millors oportunitats de recuperació econòmica i de creixement. Amb l’estratègia actual, correm el risc de fer-nos cada cop més «petits», menys visibles... perdre l’atractiu que tanta feina ha costat aconseguir. Definitivament, Tarragona no s’ho pot permetre, i menys com a capital de província  que som.

Berni Álvarez: Regidor del grup municipal del PSC a Tarragona.

Temas

Comentarios

Lea También