Más de Sociedad

La fàbrica més moderna de begudes vegetals de l’Estat és a Riudoms

Costa Concentrados Levantinos S.L. disposa de les màximes certiţcacions de qualitat i seguretat alimentària, com són la International Food Standard (IFS) o la British Retail Consortium (BRCGS)

Contenido ofrecido por Costa Concentrados Levantinos SL

Whatsapp
Planta de fabricació de Costa Concentrados Levantinos SL ubicada a Riudoms. FOTO: Cedida

Planta de fabricació de Costa Concentrados Levantinos SL ubicada a Riudoms. FOTO: Cedida

C osta Concentrados Levantinos S.L. forma part del grup d’empreses de l’empresari reusenc Joan Escoda i Miquel. Aquest grup té el seu origen en la reusenca Joan Escoda S.A., fundada l’any 1961 pel seu pare, Joan Escoda i Bonet, dedicada a l’elaboració i manipulació de fruits secs per compte de tercers. Actualment, Costa Concentrados fabrica begudes vegetals, brous, nates i cremes de fruits secs, entre altres serveis que ofereix, com a fabricació per tercers, servei duaner, càmera frigoríţca, etc.

Pioners dins el sector i amb ganes de créixer, la direcció va passar al món de les begudes vegetals l’any 2002, adquirint el Sr. Escoda l’empresa d’origen valencià Costa Concentrados Levantinos S.A., també d’orígen familiar i fabricant d’orxates des de 1897. Amb aquesta adquisició de la marca valenciana i les seves instal·lacions, l’activitat de l’empresa creix i passen a ser fabricants de begudes a la planta d’Alcàsser, ţns el trasllat a Riudoms.

L’any 2016 es van adquirir a Riudoms les actuals instal·lacions per a reconvertir-les en una fàbrica d’última generació on hi fabriquen les marques pròpies AMANDÍN® i COSTA®, que es poden trobar a botigues especialitzades o grans supermercats. Són productes envasats amb la darrera tecnologia que ofereix el mercat, amb cartró d’origen vegetal en un 75% i reciclables en un 88%. Fins i tot el tap està fet a base de vegetals.

A la planta de Riudoms s’obtenen begudes derivades de cereals com la civada, l’espelta, el blat sarraí, o així com també de l’arròs o dels fruits secs (ametlla, avellana...) tradicionals de la zona del camp de Tarragona. També fabriquen brous i sopes, ideals per tot l’any i nates líquides per cuinar provinents d’agricultura ecològica, així com també cremes de fruits secs per a untar. Tots aquests productes s’envasen en formats d’1 L, 500 ml, 250 ml o 200 ml o en pots de vidre de 330g.

A Costa Concentrados Levantinos S.L. van més enllà de l’objectiu de generar beneţcis econòmics. L’objectiu d’aquesta empresa familiar, que busca constantment l’excel·lència en els seus productes, és trobar l’impacte positiu en l’entorn en el qual es desenvolupa la seva activitat. A nivell mediambiental, el seu objectiu és reduir al màxim el seu impacte en l’entorn social, duent a terme millores constants en els seus processos ţnals i les reduccions dels residus o subproductes que generen. Així, es busquen constantment acords amb empreses dels voltants les quals puguin permetre una sostenibilitat en els processos. L’economia circular és una ţlosoţa que porten dins i que consideren que s’ha de treballar per poder minimitzar l’impacte propi de l’activitat empresarial.

A nivell social, es col·labora des dels seus inicis amb entitats de caire social, així com també amb entitats i activitats esportives de la zona. Des de Costa, intenten tenir una vinculació propera amb qualsevol acció que tingui un impacte positiu en les famílies del seu entorn més proper, així com també amb la seva pròpia plantilla de treballadors i en la societat.

Temas

Comentarios

Lea También