Tarragona Escena

10è aniversari de Tornavís Teatre amb vermut i ‘La Grada’

El grup representa avui al Teatre el Magatzem ‘La Grada’ i demà celebra un vermut al jardí del Metropol

Diari de Tarragona

Whatsapp
Moment d’una de les representacions de ‘La Grada’ de Tornavís Teatre, que avui es pot veure al Teatre el Magatzem. FOTO: CEDIDA

Moment d’una de les representacions de ‘La Grada’ de Tornavís Teatre, que avui es pot veure al Teatre el Magatzem. FOTO: CEDIDA

Tornavís Teatre celebra aquest dissabte (12.00 hores) el seu 10è aniversari, una efemèride que vol compartir prenent un vermut. Això serà al jardí del Teatre Metropol on faran un petit repàs teatral de la seva trajectòria i presentaran tots els actes que duran a terme el pròxim 2020.

Mentre, avui a les 20.30h, tornaran a representar La Grada, de Glòria Granell al Teatre Magatzem de Tarragona.

De Vis de Vanadi

La Grada neix del resultat d’un procés de creació col·lectiva a través d’exercicis d’escriptura, dinàmiques de grup, debats i teatralitzacions; a partir dels quals es van reconèixer víctimes, agressores i còmplices. L’obra tracta la igualtat de gènere i parla de prejudicis, dels petits detalls que corren el perill de normalitzar-se i del llenguatge que a vegades s’utilitza, entre altres coses. El guió el signa Glòria Granell. No obstant això, va cobrar vida després d’un procés conjunt en què va formar part tota la companyia. En aquell moment es van treballar moltes dinàmiques i van buscar que fos molt proper.

Tornavís Teatre va ser fundat el curs 2009-2010 per un grup de joves provinents del grup de teatre de l’Institut Martí i Franquès de Tarragona, Vis de Vanadi, que volien seguir fent teatre. És un grup actiu dins la cultura teatral de Tarragona prenent part en molts dels moviments culturals i populars que se celebren. Des del primer any moltes entitats van demanar al grup col·laboracions o ambientar teatralment diades o actes importants de la ciutat. Moltes d’aquestes actuacions han tingut un caràcter crític que ha anat perfilant el tarannà del grup fins al punt que l’esperit crític i les temàtiques de caràcter social s’han tornat un dels emblemes de la companyia.

Són 10 anys en què aquests joves han crescut amb el teatre i en els quals han abordat temes tan espinosos com ara els refugiats i els mitjans de comunicació o els vincles laborals, l’esclavatge, la feina que a molts absorbeix.

Temas

Comentarios

Lea También